Ο Bakery – Pastry Chef είναι ένας σύγχρονος επαγγελματίας, που χαρακτηρίζεται από φαντασία, ακρίβεια και διάθεση για πειραματισμό. Βασίζεται σε φυσικές πρώτες ύλες (ζάχαρη, αβγά, σοκολάτα, αλεύρι και γάλα), δημιουργεί πρωτότυπα γευστικά αριστουργήματα, ελέγχει την ποιότητα και την ποσότητα των πρώτων υλών, και διευρύνει το φάσμα των παραγόμενων γλυκών και αρτοσκευασμάτων, παρουσιάζοντας εντυπωσιακές γευστικές δημιουργίες.
Ο πτυχιούχος αυτής της ειδικότητας με τις γνώσεις που θα αποκτήσει θα είναι ικανός να απασχοληθεί στη τουριστική επισιτιστική βιομηχανία (σε ξενοδοχειακές και επισιτιστικές επιχειρήσεις κ.α) όπως:
- Ζαχαροπλαστεία και Φούρνους.
- Εργαστήρια και εταιρείες πρώτων υλών Αρτοποιίας / Ζαχαροπλαστικής.
- Εστιατόρια και Ξενοδοχειακές Μονάδες.
- Κρουαζιερόπλοια, ποταμόπλοια και πολυτελή yachts.
- Εταιρείες πρώτων υλών Αρτοποιίας / Ζαχαροπλαστικής.
- Εταιρείες catering / Camping – Κατασκηνώσεις.
- Δημόσια και ιδιωτικά νοσηλευτικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα.
- Ως ιδιοκτήτης / ελεύθερος επαγγελματίας ζαχαροπλαστείου, αρτοποιείου, ή άλλης εταιρείας του χώρου.