Tο πρόγραμμα καλύπτει ένα μεγάλο εύρος γνώσεων, από την καλλιέργεια του καφέ και τις διάφορες τεχνικές κατασκευής του έως τον πιο ποιοτικό τρόπο σερβιρίσματός του.

Απευθύνεται

Σε νεοεισερχόμενους στον χώρο της παραγωγής ροφημάτων, σε σπουδαστές & αποφοίτους των τουριστικών σχολών, αλλά και σε εργαζόμενους στον χώρο των καφέ-μπαρ που θέλουν να αναβαθμίσουν τις γνώσεις τους και να εμβαθύνουν σε νέες δεξιότητες – τεχνικές, παρασκευάζοντας εντυπωσιακά ροφήματα

Θεματικές Ενότητες

Θεωρητικό σκέλος

  • Ιστορία του καφέ
  • Το καφεόδεντρο (γενικά)
  • Ανατομία του καρπού
  • Ποικιλίες καφέ
  • Τρόποι επεξεργασίας
  • Μέθοδοι καβουρντίσματος
  • Άλεσμα και μύλοι αλέσεως
  • Καθαρισμός μηχανής Espresso
  • Συμβουλές ανοίγματος επιχείρησης
  • Διαχείριση Café

Πρακτικό σκέλος

  • Φίλτρου
  • Espresso/ Cappuccino
  • Εξυπηρέτηση Πελατών
  • Speed Training

Στόχος

Στόχος του σεμιναρίου BARISTA είναι, να αποκομίσουν οι συμμετέχοντες τόσο θεωρητικές γνώσεις όσο και κατά κύριο λόγο πρακτική τεχνογνωσία για την παρασκευή σωστών ροφημάτων (καφέ, σοκολάτας) αλλά και των αναγκών και απαιτήσεων της σύγχρονης καφετέριας.

Οφέλη

Ο εκπαιδευόμενος θα είναι σε θέση να:

  • Γνωρίζει τις βασικές αρχές καλλιέργειας και επεξεργασίας καφέ
  • Χειρίζεται τα βασικά εργαλεία και μηχανήματα παρασκευής ροφημάτων
  • Θα έχει αποκτήσει εξειδικευμένες τεχνικές γνώσεις και δεξιότητες
  • Ανταποκριθεί με επιτυχία και συνέπεια στον χώρο του cafe-bar

Στους συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Διάρκεια

20 ώρες

Τόπος

Λάρισα / Βόλος

Εκπαιδευτές:

Λάρισα:
Ο Μπέλλης Ιωάννης έχει πολύχρονη εμπειρία στους χώρους εστίασης έχοντας εργαστεί ως barista και head barista σε καταστήματα στην πόλη της Λάρισας. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής Barista από την SCAE (Speciality Coffee Association of Europe) για τις ενότητες Barista Brew και Introduction to Coffee έχοντας παρακολουθήσει σεμινάρια Coffee Technicians Guild (CTG) και Robusta Q Grader. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στην εταιρία Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ως Barista Trainer.

Ο Δημήτρης Τσότσος έχει πολύχρονη εμπειρία στους χώρους εστίασης έχοντας εργαστεί ως head barista, αλλά και ως υπεύθυνος ποιοτικού ελέγχου και υπεύθυνος εκπαίδευσης στην αλυσίδα KIOU.

Βόλος:
Ο Δημήτρης Παλάσης έχει πολύχρονη εμπειρία στους χώρους εστίασης, έχοντας εργαστεί ως head barista και υπεύθυνος σε καταστήματα στην πόλη του Βόλου. Είναι o νικητής του διαγωνισμού Diageo #letscoctail, finalist Angosturahouse και έχει βραβευτεί ανάμεσα στους 12 καλύτερους bartenders Worldclass 2018.

 

Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:
Λάρισα: Τηλ. 2410 554024, Υπεύθυνη κα Φάκα Άννα.
Βόλος: Τηλ. 24210 38333, Υπεύθυνος κ Τσουτσουλάκης Δημήτριος
email: info@iekdimitra.gr