Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2024, οργανώθηκε η δράση «Γνωριμία με την Πεζοπορία» σε μια μαγική διαδρομή μέσα στο βουνό των Κενταύρων από τις Αηδονοφωλιές στις Σταγιάτες.

Η πεζοπορία από τις Αηδονοφωλιές μέχρι τις Σταγιάτες στο Πήλιο προσφέρει μια μοναδική εμπειρία μέσα από μονοπάτια που διασχίζουν καταπράσινες πλαγιές, δασωμένα τοπία και παραδοσιακούς οικισμούς. Είναι μια διαδρομή που συνδυάζει τη φυσική ομορφιά του βουνού με την ιστορία και την παράδοση της περιοχής. Η πεζοπορία αυτή ήταν μια μοναδική εμπειρία που συνενώνει την φυσική ομορφιά του Πηλίου με την αυθεντικότητα των παραδοσιακών οικισμών. Η απόσταση είναι περίπου 2-3 ώρες με τα πόδια και είναι ιδανική για όσους επιθυμούν μια πανέμορφη πεζοπορική διαδρομή 10 λεπτά μακριά από το κέντρο της πόλης.

 

Συνοδοί στην πεζοπορία ανέλαβαν ο Τάσος Λίλης, ο Ευρυπίδης Βλάχος και η Έλενα Ζιώγου που είναι σπουδαστές και απόφοιτοι του τμήματος Συνοδού Βουνού της ΣΑΕΚ ΔΗΜΗΤΡΑ. Το ξεκίνημα της δράσης  έγινε με χαιρετισμό του Νικόλαου Ντάγκα, επιστημονικά υπεύθυνο του τμήματος, και αρκετές φορές ζητήθηκαν οι χρήσιμες συμβουλές του Δημητρίου Βαραλή. Η ομάδα σχηματίστηκε και με τη συμμετοχή της αντιδημάρχου Τουρισμού, Μένης Λαζάρου. Η πεζοπορία ήταν ημερήσια και ολοκληρώθηκε αργά μέσα στην ημέρα!

 

Τέτοιες δράσεις αναπτύσσουν τον εναλλακτικό Τουρισμό στην περιοχή μας, ο οποίος με αφετηρία το όμορφο Πήλιο μπορεί να γίνει πόλος έλξης για Έλληνες και ξένους επισκέπτες !