Η Σ.Α.Ε.Κ ΔΗΜΗΤΡΑ ανοίγοντας τον δρόμο στα επαγγέλματα του μέλλοντος έχει εντάξει στο πρόγραμμα σπουδών της την ειδικότητα «Τεχνικός Τεχνολογίας Ενδύματος και Υποδήματος – Σχεδιαστής Μόδας». Ο Σχεδιαστής Μόδας – Eνδυματολόγος ή Fashion Designer–Stylist είναι ο ειδικός που με τις εξειδικευμένες γνώσεις που αποκτά μπορεί να ασχοληθεί με τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενδυμάτων έως τη συνολική επιμέλεια εικόνων και την επίβλεψη της παραγωγής στη «βιομηχανία της μόδας». Οι τομείς απασχόλησής του είναι εξαιρετικά ευρείς, καθώς δύναται να εργαστεί σε βιοτεχνίες ή βιομηχανίες ενδυμάτων, σε οίκους υψηλής ραπτικής, αλλά και στον χώρο του θεάματος και του Τύπου.

Στη Σ.Α.Ε.Κ ΔΗΜΗΤΡΑ οι σπουδαστές εκπαιδεύονται σε όλο το φάσμα του επαγγέλματος κάνοντας κοπτική, ραπτική και υφασματολογία. Βασική εκπαιδεύτρια στην ειδικότητα στο ΙΕΚ «ΔΗΜΗΤΡΑ» – ΒΟΛΟΣ είναι η κα Θέου Ζωή, η οποία διατηρεί την επιτυχημένη εταιρεία ρούχων THEOU_OFFICIAL μια αμιγώς ελληνική οικογενειακή επιχείρηση με εμπειρία 30 χρόνων στη ραφή ρούχων. Τα ρούχα σχεδιάζονται και κατασκευάζονται 100% στην Ελλάδα, στις παραγωγικές εγκαταστάσεις στον Βόλο, ακολουθώντας πιστά τις τάσεις της μόδας και περνώντας όλα τα στάδια παραγωγής από τον σχεδιασμό, τη ραφή έως τον ποιοτικό έλεγχο στα χέρια του έμπειρου προσωπικού.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν εργαστήρια – βιοτεχνίες αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη. Ειδικότερα, τους δίνεται η δυνατότητα να εφαρμόσουν τις θεωρητικές τους γνώσεις σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, αναπτύσσοντας πρακτικές δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν μετέπειτα στην επαγγελματική πραγματικότητα. Παράλληλα έτσι επωφελούνται και οι βιοτεχνίες, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγικότητά τους με νέες ιδέες και πρακτικές εντάσσοντας στο δυναμικό τους τους ταλαντούχους επαγγελματίες του «αύριο».