Η Σ.Α.Ε.Κ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ανακοινώνει την ένταξη της ειδικότητας “Αθλητική Δημοσιογραφία” στο πρόγραμμα σπουδών της. Η Αθλητική Δημοσιογραφία είναι ένα από τα πιο σύγχρονα επαγγέλματα στον κοινωνικό μας βίο. Στόχος ενός αθλητικού δημοσιογράφου είναι να προσφέρει πληροφορίες για τον αθλητισμό και να αναλύει με αντικειμενικότητα τα τεκταινόμενα γύρω από αυτόν, ώστε να προάγει, με αυτόν τον τρόπο, την αγάπη για τα σπορ και τον σεβασμό στα ενδότερά του.

 

Κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, οι καταρτιζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις σημαντικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, να παρακολουθήσουν αθλητικά δρώμενα διά ζώσης και να συνδιαλεχθούν με εκλεκτούς καλεσμένους μας, με μακρά πορεία στον χώρο της δημοσιογραφίας και του αθλητισμού, αποκομίζοντας σημαντικά οφέλη. Παράλληλα, οι ιθύνοντες του οργανισμού μας θα παρέχουν στους τελειόφοιτούς μας, ύστερα από εσωτερική αξιολόγηση, την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής μας, με ορίζοντα την μόνιμη απασχόλησή τους πάνω στο αντικείμενο που αγαπούν.

 

Επιστημονικός συνεργάτης και βασικός εκπαιδευτής της ειδικότητας στη Σ.Α.Ε.Κ «ΔΗΜΗΤΡΑ» θα είναι ο κ. Κώστας Καραγεωργόπουλος. Ο κ. Καραγεωργόπουλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο,  και εξειδίκευση στην Διοίκηση Αθλητισμού. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει εργαστεί σε πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης, εφημερίδες, ραδιόφωνα και ιστότοπους, σε Θεσσαλονίκη και Βόλο, ασχολούμενος αποκλειστικά με το αθλητικό ρεπορτάζ. Παράλληλα, έχει διατελέσει για μία τριετία Υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια εργαζόταν στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ως επόπτης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των “πρασίνων”. Από φέτος το καλοκαίρι επέστρεψε στον Βόλο, αναλαμβάνοντας καθήκοντα Υπεύθυνου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στον σύλλογο της Αγίας Άννας.