Στις εγκαταστάσεις της Ι.Σ.Α.Ε.Κ «ΔΗΜΗΤΡΑ» στον Βόλο πραγματοποιήθηκε ένα πρωτότυπο masterclass ανοιχτό για κάθε ενδιαφερόμενο της εστίασης και του τουρισμού. Το masterclass δομήθηκε σε τρία στάδια, σε κάθε ένα εκ των οποίων υπήρξε διάδραση με τους συμμετέχοντες.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε μια επίδειξη τεσσάρων τεχνικών ανοίγματος ψαριού (‘’decoupage du poisson’’) κατά την οποία οι συμμετέχοντες έμαθαν πώς να φιλετάρουν ένα ψάρι με διαφορετικούς τρόπους. Στη συνέχεια, ο κάθε ένας επέλεξε ένα είδος ψαριού (τσιπούρα, λαβράκι, μυτάκι, φαγκρί) και το άνοιξε με τη μέθοδο ανοίγματος που του άρεσε περισσότερο. Τα ψάρια ανοίχτηκαν με εξαιρετική τεχνική και κόκκαλο δεν θα μπορούσε να βρει ούτε ο κος Κοντιζάς!

Στο δεύτερο μέρος, πραγματοποιήθηκε επίδειξη ανοίγματος αστακού (‘’decoupage αστακού’’) κατά την οποία ανοίχτηκε ένας αστακός, οι δαγκάνες άλλα και τα πόδια, και σχηματίστηκε ξανά έχοντας αφαιρέσει πρώτα την «πανοπλία» του. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό και γευστικότατο.

Στο τελευταίο μέρος του masterclass, έγινε επίδειξη μιας άκρως εντυπωσιακής πρακτικής ανοίγματος αφρώδους οίνου με τη μέθοδο sabrage, κατά την οποία η φιάλη μιας σαμπάνιας κόβεται με τη χρήση ενός σπαθιού. Μάλιστα δόθηκε η δυνατότητα σε όποιον συμμετέχοντα ήθελε να εφαρμόσει στην πράξη τη θαυμάσια αυτή τεχνική.